Hotsauces

 

Ψάχνετε για τις καλύτερες και πιο νόστιμες hotsauces σε όλη την Ευρώπη; Είστε στο σωστό μέρος. Έχουμε μια πολύ αποκλειστική ποικιλία από αμερικανικές καυτερές σάλτσες καθώς και καυτερές σάλτσες από όλες τις χώρες του κόσμου.

hot sauces

Ηotsauces τι είναι?

 

Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει πιπεριές τσίλι και άλλα καυτερά μπαχαρικά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι κάτοικοι του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής και της Νότιας Αμερικής είχαν πιπεριές τσίλι πριν από περισσότερα από 6.000 χρόνια. 

 

Μέσα σε δεκαετίες επαφής με την Ισπανία και την Πορτογαλία τον 16ο αιώνα, το φυτό του Νέου Κόσμου μεταφέρθηκε σε όλη την Ευρώπη και στην Αφρική και την Ασία και άλλαξε μέσω της επιλεκτικής αναπαραγωγής. Μία από τις πρώτες εμπορικά διαθέσιμες εμφιαλωμένες hotsauces στην Αμερική εμφανίστηκε το 1807 στη Μασαχουσέτη . Ωστόσο, λίγες από τις πρώτες μάρκες από το 1800 επιβίωσαν μέχρι σήμερα. Η hotsauceTabasco είναι η πρώτη αναγνωρίσιμη μάρκα στη βιομηχανία καυτερής σάλτσας των Ηνωμένων Πολιτειών, που εμφανίστηκε το 1868. Από το 2010, ήταν το 13ο καρύκευμα με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Hotsauces Συνταγές

 

Υπάρχουν πολλές συνταγές για hotsauces , αλλά το μόνο κοινό συστατικό είναι κάποια ποικιλία πιπεριάς τσίλι . Πολλές καυτερές σάλτσες παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας πιπεριές τσίλι ως βάση και μπορεί να είναι τόσο απλές όσο προσθέτοντας αλάτι και ξύδι. Άλλες σάλτσες χρησιμοποιούν κάποιο είδος φρούτων ή λαχανικών ως βάση και προσθέτουν τις πιπεριές τσίλι για να τις κάνουν καυτερές. 

 

Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές διαδικασίες από την παλαίωση σε δοχεία μέχρι τον πουρέ και το μαγείρεμα των συστατικών για να επιτύχουν την επιθυμητή γεύση. Λόγω της βαθμολογίας τους στην κλίμακα Scoville , οι πιο πικάντικες πιπεριές, όπως η πιπεριά Ghost ή η πιπεριά Habanero , μερικές φορές χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πιο καυτερών hotsauces. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα συστατικά για την προσθήκη επιπλέον θερμότητας, όπως η καθαρή καψαϊκίνη, εκχύλισμα ή λάδι μουστάρδας . Άλλα κοινά συστατικά σάλτσας περιλαμβάνουν ξύδι και μπαχαρικά . Το ξύδι χρησιμοποιείται κυρίως ως φυσικό συντηρητικό, αλλά τα αρωματισμένα ξύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν τη γεύση των hotsauces.

 

hotsauces

 

Hotsauces κάψιμο

 

Η ζέστη, ή η αίσθηση καψίματος, που παρουσιάζεται κατά την κατανάλωση hot sauce προκαλείται από την καψαϊκίνη και τα σχετικά καψαϊκινοειδή. Η αίσθηση καψίματος προκαλείται από την ενεργοποίηση της καψαϊκίνης του διαύλου ιόντων θερμότητας TRPV1 και της σύνδεσης στους περιφερειακούς νευρώνες . Ο μηχανισμός δράσης είναι μια χημική αλληλεπίδραση με το νευρολογικό σύστημα . Αν και η αίσθηση «καψίματος» δεν είναι πραγματική, η επαναλαμβανόμενη και παρατεταμένη χρήση καυτερών μπαχαρικών μπορεί να βλάψει τους περιφερειακούς νευρώνες που ανιχνεύουν τη θερμότητα . Αυτός ο μηχανισμός μπορεί να εξηγήσει γιατί οι συχνοί χρήστες μπαχαρικών γίνονται λιγότερο ευαίσθητοι τόσο στα μπαχαρικά όσο και στη θερμότητα.

Η φαινομενικά υποκειμενική αντιληπτή θερμότητα των καυτερών σαλτσών μπορεί να μετρηθεί με την κλίμακα Scoville . Ο αριθμός της κλίμακας Scoville υποδεικνύει πόσες φορές κάτι πρέπει να αραιωθεί με ίσο όγκο νερού έως ότου οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να αισθάνονται καμία αίσθηση από την καψαϊκίνη. Η πιο καυτερή επιστημονικά δυνατή σάλτσα είναι αυτή με 16.000.000 μονάδες Scoville, η οποία είναι καθαρή καψαϊκίνη. 

 

Ένα παράδειγμα καυτερής σάλτσας που διατίθεται στο εμπόριο ως επίτευξη αυτού του επιπέδου θερμότητας είναι το Blair's 16 Million Reserve (λόγω διαφορών στην παραγωγή, ανέρχεται σε 16 εκατομμύρια μονάδες Scoville), που διατίθεται στην αγορά από την Blair's ΗοτSauces and Snacks . Συγκριτικά, η τυπική σάλτσα Tabasco βαθμολογείται μεταξύ 2.500 και 5.000 μονάδων Scoville (οι παρτίδες ποικίλλουν) - με μια από τις πιο ήπιες σάλτσες που διατίθενται στο εμπόριο, τη Spice Sauce της Cackalacky Classic Sauce Company, που φτάνει λιγότερο από 1000 μονάδες Scoville στην τυπική κλίμακα θερμότητας.

hotsauces

Οι καλύτερες Hotsauces!

 

Για να σας βοηθήσουμε στον kafterouli.gr αναζητήσαμε σε όλο το Internet για τις πιο καυτερές Hotsauces με την καλύτερη βαθμολογία που συνυπογράφουν οι πιο ενθουσιώδεις κριτικοί που μπορούσαμε να βρούμε. 

 

Είτε ψάχνετε για κάτι λίγο γλυκό με ήπιο κάψιμο, για κάτι που θα ανεβάσει τη ζέστη με μια σταγόνα, είτε κάτι εξαιρετικά γκουρμέ, συγκεντρώσαμε όλα τα κορυφαία είδη των επιλογών που διαθέτουμε για να διαλέξετε. 

 

Και αν εξακολουθείτε να λαχταράτε κάτι περισσότερο για να ετοιμάσετε το φαγητό σας, έχουμε επίσης τις αγαπημένες σας πιπεριές σε μορφή μπαχαρικών!

 

hotsauces