Σπόροι Καυτερών πιπεριών

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, πάντοτε δίπλα σας, αγαπώντας τις σπάνιες ποικιλίες από όλες τις κατηγορίες φυτών, σας προσφέρει σπόρους από τις πιο διάσημες πιπεριές του κόσμου της οικογένειας των καυτερών. Είναι σίγουρο πως πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε τόσο από την τεράστια γκάμα σπόρων καυτερών πιπεριών και τα είδη των πιπεριών τόσο από τα σχήματα όσο και από τις αποχρώσεις των καρπών. Από τη μεγάλη αυτή κατηγορία που διαθέτουμε θα αναφερθούμε στις 5 βασικές πιο καυτερές πιπεριές του κόσμου σύμφωνα με την κλίμακα Scoville.
Είδη σπόρων καυτερών πιπεριών
Ξεκινώντας από τα χαμηλότερα επίπεδα της πυραμίδας θα αναφερθούμε στην πιπεριά Scotch Bonnet. Η συγκεκριμένη ποικιλία έχει καταγωγή από την Καραϊβική. Χρησιμοποιείται κυρίως στην μαγειρική και έχει πιο γλυκιά γεύση. Ανεβαίνοντας στην κλίμακα θα συναντήσουμε τη ποικιλία της Habanero. Η συγκεκριμένη ποικιλία έχει αρκετά παρόμοιο σχήμα με αυτό της Scotch Bonnet και διακρίνεται σε 4 διαφορετικούς χρωματισμούς. Στην ουσία η Habanero σύμφωνα με την κλίμακα Scoville ενώνει τις απλώς καυτερές πιπεριές με τις υπερ-καυτερές πιπεριές. Έχει καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου. Οι αποχρώσεις της κόκκινης και της πορτοκαλί Habanero είναι αρκετά κοντά γευστικά με την μόνη διαφορά να βρίσκεται στην κόκκινη η οποία έχει νότες μεγαλύτερης οξύτητας.
Οι επόμενες δύο αποχρώσεις αυτή της σοκολατί και της κίτρινης Habanero είναι αυτές που θα δώσουν τελείως διαφορετικό χρώμα στο φαγητό σας. Πλησιάζοντας την κορυφή της κλίμακας συναντάμε την πιπεριά Bhut Jolokia ή διαφορετικά Ghost Pepper. Η ποικιλία αυτή φτάνει τα 1 εκ μονάδες Scoville και το γένος της διαφοροποιείται και σε άλλες αποχρώσεις όπως είναι το κίτρινο, το πορτοκαλί και το σοκολατί. Το σχήμα είναι πιο στενό και μακρύ και για ότι αφορά τη γεύση οι καρποί είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους με την μόνη διαφορά στην απόχρωση της πορτοκαλί η οποία θυμίζει πολύ την επίγευση που μας αφήνουν τα εσπεριδοειδή. Τη δεύτερη θέση στη κλίμακα Scoville κατέχει η πιπεριά Trinidad Scorpion.
Για πολλά χρόνια κατείχε την πρώτη θέση στην κλίμακα Scoville αν και η Carolina Reaper αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση και αποτελεί απλά μια διασταύρωση της Trinidad Scorpion. Το όνομά της προέρχεται από το σχήμα του καρπού το οποίο είναι μικρό σαν καμπανούλα η οποία έχει μια μικρή μυτερή απόληξη στο τελείωμα που θυμίζει την ουρά ενός σκορπιού. Στην κορυφή λοιπόν στην κλίμακας και φυσικά η πιο καυτερή πιπεριά όλων είναι η Carolina Reaper η οποία όπως προαναφέρθηκε είναι μια μετεξέλιξη της Trinidad Scorpion. Την ποικιλία της Carolina Reaper θα την βρείτε στο κατάστημά μας σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις!! Σε αυτή του κόκκινου και του σοκολατί. Η Carolina Reaper γενικά γευστικά είναι ένα κράμα ιδιοτήτων και οσμών. Συνδυάζει μια φρουτώδη γεύση, γλυκιά με πολύ κάψιμο.
Καλλιέργεια Σπόρων Καυτερών πιπεριών- Οδηγίες Βλάστησης
Οι πιπεριές ανήκουν όπως έχει γίνει ήδη γνωστό στη μεγάλη κατηγορία των κηπευτικών. Τα κηπευτικά ως κατηγορία είναι εύκολοι σπόροι τόσο στην σπορά όσο και στην βλαστικοτητα. Το πλεονέκτημα ακόμη με τις πιπεριές είναι πως η συλλογή των καρπών είναι βραχυπρόθεσμη δίχως να περιμένει κανείς παραπάνω από χρόνο όπως συμβαίνει με τα καρποφόρα δέντρα. Πιο συγκεκριμένα οι πιπεριές χρειάζονται από 3-4 μήνες από την μέρα που θα φυτέψουν το πρώτο σπόρο μέχρι να πάρουμε τον πρώτο καρπό. Είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία αφού ο σπόρος φυτεύεται σε βάθος 1-2 εκ στο χώμα και απλά κατόπιν σκεπάζεται με μια πιο μικρή στρώση χώματος. Είναι μονοετή φυτά τα οποία αφού προχωρήσουν στην ανάπτυξη και κατόπιν στην παραγωγή των καρπών από μόνα τους ξεραίνονται. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στο πότισμα καθώς θέλουν μια σταθερή ημερήσια ποσότητα νερού κρατώντας έτσι το χώμα υγρό. Επίσης οι πιπεριές είναι ανθεκτική ποικιλία σε αρρώστιες με αποτελέσμα σχεδόν ποτέ να μην προσβάλλονται από ασθένειες ώστε να έχετε μια αποτυχημένη παραγωγή. Για να ενισχύσετε την παραγωγή και ανάπτυξη των φυτών σας σίγουρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βιολογικά- οργανικά λιπάσματα αλλά και ακτιβοζίνες που διαθέτουμε επίσης στο κατάστημά μας.
Σπόροι από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο! Καυτερή πιπεριά, σπόροι καγιέν, bhut jolokia, trinidad scorpion, carolina reaper, jalapeno, cayenne, tabasco, habanero καρολίνα ριπερ. Υπάρχουν διαθέσιμοι σπόροι από τις πιο καυτερές ποικιλίες πιπεριών που υπάρχουν στον κόσμο!