Ποια είναι η πιπεριά Pepper X


Η ποικιλία καυτερής πιπεριάς Pepper X είναι μια ποικιλία που δημιουργήθηκε από τον Ed Currie, τον δημιουργό της Carolina Reaper. O Ed Curry ανέφερε ότι κατάφερε να δημιουργήσει την Pepper X μετά από αρκετά ζευγαρώματα μεταξύ καυτερών πιπεριών. Η Pepper X έχει απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε καψαικίνη σε όλα τα μέρη της πιπεριάς και αναπτύχθηκε σε χρονικό διάστημα 10 ετών! 


Ο ίδιος ο δημιουργός λέει ότι η Pepper X είναι 2 φορές πιο καυτερή από την carolina reaper το οποίο εάν ισχύει σημαίνει ότι η Pepper X φτάνει περίπου τα 3.18 εκατομμύρια μονάδες στην κλίμακα σκόβιλ. Ακόμη σήμερα η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει επιβεβαιωθεί από τα ρεκόρ γκίνες.


Ποια είναι η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο?


Η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο αυτή τη στιγμή, επιβεβαιωμένη από τα ρεκόρ γκίνες, είναι η Carolina Reaper με πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες θερμότητας Scoville.


Pepper X vs Carolina Reaper


Για σύγκριση, η Carolina Reaper μετρά 2.200.000 μονάδες θερμότητας SCOVILLE (SHU) ενώ η Pepper X ισχυρίζεται ότι φτάνει μέχρι και τις 3.180.000 μονάδες SCOVILLE!

Η Bhut Jolokia (γνωστή και ως Ghost Pepper ), μετράει σε 1.001.304 μονάδες θερμότητας Scoville. 

Ένα τυπικό πιπέρι jalapeno έχει κατά μέσο όρο περίπου 5.000 μονάδες θερμότητας Scoville.


H Pepper X σε σάλτσες


Το Pepper X είναι το συστατικό του «The Last Dab». Ανακοινώθηκε ότι θα αντικαταστήσει τη Mega Death Sauce του Blair ως την πιο καυτή σάλτσα στη σειρά για την 4η σεζόν των Hot Ones.  H Pepper X εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κανάλι First We Feast στις 19 Σεπτεμβρίου 2017


Όπως και εσείς, περιμένουμε με ανυπομονησία περισσότερα νέα και πληροφορίες σχετικά με αυτή την πιπεριά και θα μοιραστούμε στο blog μας όποια νέα πληροφορία λάβουμε σχετικά με τις πιο καυτερές πιπεριές στον πλανήτη.