Η Pepper X ανακηρύχθηκε επίσημα η καυτερότερη πιπεριά στον κόσμο από το Guinness World Records! Με μέσο όρο 2.693.000 μονάδες Scoville Heat Unit (SHU), η Pepper X ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Carolina Reaper με 1.641.183 μονάδες SHU.

Η Pepper X δημιουργήθηκε από τον Ed Currie, τον ίδιο άνθρωπο που δημιούργησε και την Carolina Reaper. Ο Currie εργάστηκε για τη δημιουργία της Pepper X για πάνω από 10 χρόνια, διασταυρώνοντας διάφορες υπερκαυτερές πιπεριές για να δημιουργήσει μια ποικιλία που θα ξεπερνούσε όλες τις άλλες σε καυτερότητα.

Η Pepper X καλλιεργήθηκε για πάνω από 10 χρόνια με τη διασταύρωση μερικών από τις πιο καυτερές πιπεριές στον κόσμο. Το αποτέλεσμα ήταν μια πιπεριά που είναι σχεδόν διπλάσια από την καυτερότητα της Carolina Reaper.

Η καυτερότητα της Pepper X προέρχεται από την υψηλή περιεκτικότητά της σε καψαϊκίνη, το χημικό που προκαλεί την αίσθηση καψίματος στο στόμα. Η Pepper X περιέχει περίπου 3,18 εκατομμύρια μονάδες SHU καψαϊκίνης, που είναι πολύ υψηλότερη από την περιεκτικότητα άλλων καυτερών πιπεριών.

Η Pepper X δεν είναι μόνο καυτερή, αλλά έχει και μια μοναδική γεύση. Περιγράφεται ως έχουσα φρουτώδη γεύση με νότες από εσπεριδοειδή και μάνγκο. Η γεύση της Pepper X είναι πολύπλοκη και εξελίσσεται καθώς την τρώτε.

Λόγω της εξαιρετικής της καυτερότητας, η Pepper X πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Είναι σημαντικό να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε την Pepper X και να αποφεύγετε να την τρίβετε στα μάτια ή το πρόσωπό σας. Εάν τυχαία φάτε Pepper X, πιείτε γάλα ή φάτε γιαούρτι ή παγωτό για να ανακουφίσετε το κάψιμο.