DA'BOMB - Beyond Insanity - Τι είναι?

Υπάρχει άραγε κάτι αντίστοιχο με την Da Bomb Beyond Insanity;  Φυσικά και όχι... Aς ξεκινήσουμε όμως από τα πολύ βασικά, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως έγινε η πιο διάσημη καυτερή σάλτσα της εκπομπής Hot Ones στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω και θα αναλύσουμε την διαδικασία και την αναγνώρισή της ως η πιο καυτερή σάλτσα παρότι βρισκόταν 3 θέσεις πιο χαμηλά σε καυστικότητα από την θεωρητικά πιο καυτερή σάλτσα της εκπομπής!

Βασικό συστατικό της σάλτσας είναι οι πιπεριές Habanero αλλά στην ουσία εκείνο που ευθύνεται για την πρωτιά στο διαγωνισμό της εκπομπής είναι το καθαρό απόσταγμα από τις πιπεριές του είδους. Η βάση της συνταγής συνδυάζεται με χυμό πορτοκαλιού, πιπεριές Chipotle, φυσικό άρωμα πιπεριού νερό και πάστα ντομάτας.

Η ποσότητα της σε μονάδες Scoville είναι θεωρητικά μικρή (γύρω στις 135.000 SHU) ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σας ξεγελάσει διότι ο συνδυασμός των παραπάνω συστατικών προσφέρουν ένα απίστευτα σοκαριστικό καυτό αποτέλεσμα. Μπορεί δηλαδή κανείς να την χαρακτηρίσει μέχρι και επικίνδυνη! Σίγουρα οι μονάδες Scoville που έχει δεν μπορούν να μας πείσουν πως πρόκειται για μια βόμβα έκρηξης ωστόσο να είστε σίγουροι πως είναι ιδανική για διαγωνισμούς με τους φίλους σας και παιχνίδια αντοχής αφού θα σας εξολοθρεύσει όλους! Είναι μια πρόκληση, μια γευστική εμπειρία που αντέχει κανείς να δοκιμάσει μονάχα μια φορά στη ζωή του.

 

Την σάλτσα Dabomb Beyond insanity μπορείτε να την βρείτε στην σελίδα μας κάνοντας κλικ εδώ.

DA BOMB καυτερή σάλτσα

Εκπομπή Hot Ones

Ας κάνουμε λοιπόν τώρα μια μικρή εισαγωγή για την τηλεoπτική εκπομπή Hot Ones στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Η συγκεκριμένη εκπομπή λοιπόν προβάλλεται στο youtube από το 2015 με κεντρικό παρουσιαστή τον Sean Evans. Ο παρουσιαστής προσκαλεί γνωστές προσωπικότητες της χώρας και γενικότερα διάσημες περσόνες προκειμένου να τους πάρει μια συνέντευξη.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει γνωστό το πως συνδέεται, ταυτίζεται ο τίτλος της εκπομπής με το περιεχόμενό της. Ο  κύριος Evans λοιπόν ως ένας σωστός οικοδεσπότης της εκπομπής κερνάει και γευματίζει με τους καλεσμένους του κάτι πολύ ιδιαίτερο, αφού προετοιμάζει φτερούγες κοτόπουλου τις οποίες γαρνίρει με τις πιο καυτερές  σάλτσες της αγοράς.

Η συνέντευξη με αυτό τον τρόπο εξελίσσεται πολύ ευχάριστα και μπορεί να πει κανείς πως είναι και ένα challenge. Το ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο της εκπομπής  την έχει κάνει να λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς και πολλές φορές να κερδίζει και την πρώτη θέση. Η εκπομπή χωρίζεται σε διαφορετικές σεζόν. Κάθε σεζόν ο κύριος Evans με τους καλεσμένους αναδεικνύουν την πιο καυτερή σάλτσα της χρονιάς, αυτή που στην ουσία «έκαψε» τους περισσότερους καλεσμένους. Αυτό που ανεβάζει τα νούμερα της τηλεθέασης και αυτή η εκπομπή μετρά τόσα χρόνια είναι οι περίεργες εκφράσεις των καλεσμένων στη  δοκιμή κάθε καυτερής σάλτσας καθώς σαν διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική.

Για πολλά χρόνια λοιπόν ενδεχομένως και για όλα τα χρόνια προβολής αυτής της εκπομπής η σάλτσα Da bomb Beyond Insanity είναι αυτή που κάνει τους καλεσμένους να πίνουν το περισσότερο γάλα από όλες τις σάλτσες. Όλοι σχεδόν οι καλεσμένοι της εκπομπής έμειναν με το «στόμα ανοιχτό» στην δοκιμή μιας μικρής ποσότητας από αυτήν.  Η πλειοψηφία μίλησε και κατόπιν αποφάσισε..... Εσύ ακόμα περιμένεις για να δοκιμάσεις....; 

Da Bomb καυτερή σάλτσα ground zero

Άλλα είδη καυτερής σάλτσας DaBomb από τον ίδιο παραγωγό.

 

Στο κατάστημά μας θα βρείτε 3 διαφορετικές «βόμβες» καψαϊκίνης όπως έχουμε συνηθίσει να τις ονομάζουμε διότι πραγματικά πρόκειται για μικρές καυστικές, γευστικές εκρήξεις:

 

DA' BOMB Βόμβα Καψαϊκίνης με Naga Jolokia!

Πρόκειται λοιπόν για μια από τις special εκδόσεις της Da Bomb η οποία έχει ως κύριο συστατικό της την πιπεριά Naga Jolokia ή διαφορετικά Ghost Pepper. Aν λοιπόν σταθεί κανείς μόνο στο βασικό της συστατικό ευθύς αμέσως θα καταλάβει πως πρόκειται για μια πολύ καυτερή σάλτσα αφού στην κλίμακα Scoville η συγκεκριμένη ποικιλία κατέχει στην τρίτη θέση καθώς ξεπερνά δηλαδή το 1 εκ μονάδων καυστικότητας. Άλλα συστατικά που περιέχει η συγκεκριμένη συνταγή είναι οι πιπεριές Ηabanero, το εξωτικό φρούτο μάνγκο, χυμό από lime καθώς επίσης και πάστα ντομάτας. Το μυστικό της επιτυχίας του προϊόντος βρίσκεται στη μη επεξεργασμένη υφή της βασικής πιπεριάς που υπάρχει μέσα στο μπουκάλι και απογειώνει τον ουρανίσκο από την πρώτη στιγμή.

 

DA'BOMB - Ground Zero,  Η Πιο Καυτερή Σάλτσα Μας!

Ναι... χωρίς να είμαστε απόλυτοι, πράγματι η Ground Zero ήταν για ένα διάστημα η πιο καυτερή μας σάλτσα. Αν κάποιος καταφέρει να φάει αρκετή ποσότητα από αυτήν τότε σίγουρα είναι ένα γερό στομάχι. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στις ποσότητες και τις δοσολογίες καθώς ακόμα και μια πολύ μικρή σταγόνα από την Ground Zero φτάνει για να επιφέρει στο φαγητό σας το αποτέλεσμα που θέλετε. Στη συγκεκριμένη συνταγή το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει καμία ανάμειξη με οποιοδήποτε άλλο υλικό παρά μόνο η προσθήκη από φυσικό χυμό ανανά που δένει άψογα με τις καυτερές πιπεριές και συμβάλλει σε ένα πιο έντονο γευστικό αποτέλεσμα. Ξεπερνά τις 320 χιλιάδες μονάδες  Scoville αφού βασικό συστατικό είναι η πιπεριά Habanero  η οποία βρίσκεται στην 4η θέση της κλίμακας καθώς επίσης και ένα φυσικό απόσταγμα από πιπεριές.

da bomb καυτερή σάλτσα